Op zich loopt alles goed en toch ben je niet 100% tevreden. Als je er over praat met anderen, voel je je een tijdje beter maar na verloop van tijd komt de onvrede weer terug. Het kan zich ook uiten in een aantal vragen die je zo nu en dan overvalllen: is dit alles? waarom doe ik dit?

Erachter komen wat je drijft, wat je specifieke behoeften zijn, wat je belangrijk vindt in samenwerking, wat je drijft in het leven, geeft antwoord op deze vragen. Stante Pede heeft de ervaring dat juist deze lichte onvrede de oorzaak kan zijn van veel problemen. Vooral ook omdat te snel conclusies worden getrokken en de echte bron van onvrede niet wordt ontdekt. Je gaat ander werk zoeken, omdat je denkt dat het daaraan ligt. Je begint te twijfelen aan je relatie en gaat om je heen kijken. Ontdek de bron van je onvrede en ga daarmee aan de slag.

Ieder mens heeft unieke behoeften en drijfveren. Als je eenmaal weet wie je bent en wat je belangrijk vindt, kun je werken aan jouw balans. Het gaat meestal om kleine wijzigingen die zorgen voor de balans, niet - zoals vaak gedacht - om de grote veranderingen. Een beetje meer zus, een beetje minder zo en je voelt je weer meer in balans. 
Mensen zijn een ondeelbaar geheel. Door de kunstmatige scheiding tussen zakelijk en persoonlijk, en de enorme impact van werk op ons leven, word jouw totale leven bepaald. Hoe zorg je ervoor dat het zo verdeeld is dat het past bij wie je bent en hoe je wilt leven? 

Een goede verdeling en scheiding van deze verschillende gebieden levert evenwicht op. Door de huidige technologie zijn we echter overal en altijd bereikbaar, kun je overal inloggen, kun je overal en altijd werken. De scheiding tussen werk en prive verdwijnt en de kunst is in balans te blijven. Degene die het meeste vraagt, krijgt de meeste aandacht. Hoe zorg je dan voor een goed evenwicht? Het Work-Life programma speelt daar maximaal op in. Zelf sturing geven aan je leven is weten wat voor jou belangrijk, belangrijker en het belangrijkste is. Het is weten wat je tevreden houdt en wat je gelukkig maakt. Het is weten wat je minimaal nodig hebt om goed te functioneren. Voor iedereen ligt dit verschillend.