Stante Pede ontdekkingsreis

Een 8-daags avontuur

  • Waarom

    Waarom zou je acht dagen naar Kenia reizen voor persoonlijke en professionele ontwikkeling? Omdat soms, om werkelijk vooruitgang te boeken, je je moet losmaken van de alledaagse routine van je werk, je partner/gezin of sociale verplichtingen. En dan helpt het als je ook echt weg bent in een omgeving waar je je weg niet kent. Het avontuur biedt natuurlijk veel meer dan een ontsnapping; het is een diepgaande duik in zelfontdekking, gericht op het realiseren van persoonlijke en professionele doorbraken. Op het nieuw leven inblazen van je visie op de toekomst, je werk, je gevoels- ln liefdesleven, en de route die je daar gaat brengen.

    De Kracht van Ruimte en Tijd

    In Kenia, in een wilde tropische natuur, krijg je de unieke kans om met volle aandacht te werken aan vraagstukken die al te lang onbeantwoord zijn gebleven. Deze reis biedt de ruimte en tijd die nodig zijn om diepere lagen van jezelf te verkennen, gesteund door de ongerepte natuur en de inspirerende Afrikaanse cultuur. Het is een ervaring die de geest opent, voorbij de grenzen van het bekende.

    Wat Neem Je Mee Terug?

    De opbrengst van zo’n reis is veelomvattend. Verwacht helderheid over je eigen pad, een vernieuwd gevoel van richting en een concrete set aan actiepunten om je dromen en ambities waar te maken. De inzichten die je opdoet, zijn niet alleen abstract; ze vertalen zich in praktische kennis en vaardigheden die zowel in je persoonlijke als professionele leven van onschatbare waarde zullen zijn.

  • Exploreren

    In de uitgestrekte wildernis van Kenia begint onze acht-daagse training met het thema 'Exploreren'. Hier sta je niet alleen oog in oog met de adembenemende natuur en wilde dieren, maar ook met jezelf. Dit is het startpunt waar je leert om je eigen innerlijke landschappen te verkennen. Door de interactie met de lokale cultuur en natuur, worden deelnemers aangemoedigd om hun comfortzone te verlaten en nieuwe perspectieven te ontdekken. Deze ervaring dient als een metafoor voor persoonlijke groei en zelfontdekking, waardoor je leert je eigen potentieel te zien en te begrijpen hoe je dit kunt benutten.

    De belemmeringen die we tegen komen en die 'Exploreren' in de weg zitten kunnen variëren van angst voor het onbekende tot een vastgeroeste mindset. Veel mensen voelen zich ongemakkelijk bij de gedachte hun comfort zone te verlaten en nieuwe perspectieven te verkennen, vooral als dit confrontatie met zichzelf betekent. De angst om te falen of niet aan verwachtingen te voldoen, kan daarbij ook een drempel zijn. Daarnaast kan een gebrek aan vertrouwen in eigen capaciteiten mensen ervan weerhouden om nieuwe avonturen aan te gaan. Allemaal zaken waar we zorgvuldig mee aan de slag gaan mochten ze zich aandienen.

  • Transformeren

    De kern van onze training in Kenia is 'Transformeren'. Na de initiële fase van exploratie richten we ons op persoonlijke en professionele transformatie. Via gerichte workshops, fysiek avontuur, reflectiesessies en dialogen met lokale professionals, elkaar en onze trainers, krijg je inzicht in je eigen gedragspatronen, overtuigingen en waarden. Deze inzichten zijn de bouwstenen voor verandering. We gebruiken de natuur daarbij als een spiegel en leraar om diepere verbindingen met onszelf en onze omgeving te faciliteren. Het gaat hier dan ook om diepgaande, blijvende inzichten en doorbraken, die de basis leggen voor duurzame verandering in je werk, relatie en zelf.

    Bij het onderdeel 'Transformeren' komen wel eens belemmeringen langs die ontstaan door weerstand tegen verandering. Dan is verandering op zichzelf onze tegenstander geworden. We hebben moeite met het loslaten van oude patronen en overtuigingen, zelfs als deze niet meer dienend zijn. Schuldgevoelens, schaamte of een diepgeworteld gevoel van onwaardigheid kunnen ons ervan weerhouden om werkelijke verandering te omarmen. Daarnaast kan het gebrek aan inzicht in hoe te veranderen, of de angst voor de gevolgen van deze verandering, het transformatieproces belemmeren.

  • Out of the zone

    Het thema 'Out of the Zone' daagt je uit om je eigen grenzen te verleggen. Kenia, met zijn ongerepte landschappen en rijke culturele erfgoed, biedt de perfecte achtergrond om uit je comfort zone te stappen. Deze fase van het programma is ontworpen om je te confronteren met onbekende situaties die je aanzetten tot groei en nieuwe leerervaringen. Of het nu gaat om het navigeren door de wildernis, het deelnemen aan een gemeenschapsproject, of het overwinnen van persoonlijke angsten, je wordt aangespoord om moedig te zijn en risico's te nemen. Deze ervaringen helpen je om flexibeler, veerkrachtiger en opener te worden in het aangezicht van uitdagingen die je later - na thuiskomst - weer tegen gaat komen .

    De stap 'Out of the Zone' vereist moed en de bereidheid om risico's te nemen, iets wat niet voor iedereen even gemakkelijk is. Angst voor het onbekende, faalangst en de zorg voor fysieke of emotionele veiligheid kunnen ons ervan weerhouden om deze stap te zetten. Daarnaast kunnen sociale druk en de angst voor het oordeel van anderen iemand belemmeren om echt buiten de gebaande paden te treden. Het comfort van het bekende kan zelfs zo sterk zijn dat het de wens naar groei en ontdekking overschaduwt.

  • Samen

    'Samen' is het slotthema van onze Keniaanse reis, waarbij de nadruk ligt op het belang van wederzijdse afstemming en collectieve groei. Het is een vaak onbegrepen thema in onze relaties. Gedurende acht dagen bouw je diepe banden op met je mededeelnemers, deel je ervaringen en ondersteun je elkaar in het transformatieproces. Door in gesprek te gaan en samen te werken met lokale gemeenschappen en deel te nemen aan gezamenlijke activiteiten, ervaar je de kracht van samenwerking en wederzijds leren. Deze collectieve ervaringen versterken niet alleen het individuele leerproces maar benadrukken ook het belang van het geheel en connecties in zowel persoonlijke als professionele ontwikkeling.

    Bij 'Samen' kunnen we worden belemmerd door weer een andere saboteur. Het vermogen - dat we allemaal hebben - om je echt kwetsbaar op te stellen en te verbinden met anderen wordt gesaboteerd. Angst voor afwijzing, negatieve ervaringen uit het verleden of een diepgeworteld gevoel van isolatie kunnen ons ervan weerhouden om ons open te stellen en deel uit te maken van een gemeenschap. Daarnaast kunnen individualisme en een competitieve mindset in de weg staan van het ervaren van de ware kracht van samenwerking en collectieve groei.